Oppdatering fra valpekassa

Valpene har utviklet seg enormt i løpet av de siste 14 dagene. Nå tomler de rundt som små bamser og tar for seg stadig nytt terreng.

I løpet av 4. uke ble valpekassa flyttet ned i gangen i første etasje slik at valpene skulle få større plass å boltre seg på. De har utviklet både hørsel og syn, motorikken er også mye bedre.

God plass i valpekassa

Etter å ha blitt introdusert for mat i slutten av 3. uke har valpene fra uke 4 fått fire måltider om dagen med en blanding av oppbløtt «Starter» fra Royal Canin og «Vom og hundemat, Puppy». Det er det samme som Bella har fått de siste ukene før fødsel og nå under diegiving. De ble litt løse i magen etter introduksjon av våtforet. Da fikk de litt mindre de neste måltidene, da stabiliserte det seg. Fra å veie i snitt 2,3 kg ved utgangen av uke, la de på seg nøyaktig 1 kg i snitt i løpet av uke 4. I løpet av uke 5 har de lagt på seg ytterligere og i dag med påbegynt 6. uker veier de i snitt 5, 3 kg med median 5,5 kg. Ved utgangen av uke 4 fikk de også en ny runde med ormekur og kloklipp.

Minstemann har prosentvis lagt på seg mest og Grønn er stadig tyngst.

Jeg har vært heldig å få låne industrimatter slik at gulvet ikke blir så glatt. Det gir valpene gode muligheter for å tumle rundt, leke og undersøke tilværelsen. Takk for det Geir!

Valpene fikk også sitt første besøk utenom familien, av Liv Turid som har satt sammen denne videoen fra besøket. Hun fanget også Mira sin glede over at valpene endelig kom ned så hun kunne få hilse på dem ordentlig.

Fra en forsiktig start ut døra løper de nå rundt i hagen.

Inne har de erobret rom for rom. Først «kammerset», der det var fint å ligge under hundesenga når sola varmet for mye i valpekassa. Deretter kjøkkenet, der tregulvet var deilig å løpe rundt på og det var mange firbeinte å undersøke. Mira setter pris på besøk, mens Lara er rask med å søke tilflukt i høyden når det blir for mye. Misha er også litt tilbakeholden, han vil helst ha litt avstand. Kivi må av og til si i fra når valpene tester om hun også kanskje kan by på litt melk, ellers tar hun rollen som bestemor på alvor.

Men det er fortsatt Bella som er gjevest. Under er en liten snutt som viser hvordan Bella inviterer valpene til lek:

Valpene er ganske flinke til å gå på avisene når de må noe. Nå er det jo ekstra lettvint når de kan få mat på plenen. Om natta sover de i gangen, der de stort sett fortsatt ligger i valpekassa. Om dagen når det er folk i huset får de gå dit de vil, men de går som oftest «hjem» når de skal sove. Det er en ordentlig fin gjeng med valper. Den siste uka har vi hatt mye besøk. Valpene er sosiale og veldig glade i kos.

Du finner flere bilder her