Valpene sin første uke

Første uke er nå vel overstått. Heldigvis er konklusjonen så langt at alle valpene har utviklet seg veldig bra. Litt lite nattesøvn har det blitt i løpet av uka. Takket være Kristin fikk jeg to hele netter med uforstyrret søvn, det gjorde godt. Sofaen er gjort om til seng og plassert inntil valpekassa og stålampa på gulvet er plassert innen rekkevidde. I løpet av natta telles det valper til den store gullmedalje. Marerittet er at en valp havner under Bella og at den så blir kvalt. Bella er imidlertid flink og valpene blir jo også stadig større og sterkere.

Vektøkning

For å følge med at valpene utvikler seg bra blir de veiet hver dag. Alle valpene har doblet vekta si, bortsett fra valpen med grønt halsbånd, men så var han også størst ved fødsel. Minstemann, som nå har fått på seg hvitt halsbånd, er fortsatt minst, men han har prosentvis lagt på seg mest av alle.

Tabell som viser valpenes vektutvikling

Etter å ha fulgt spesielt med hvit flyttet vi fokus mer over på den lille hanvalpen med lilla tråd. Spesielt når den ikke økte i vekt fra dag 5 til dag 6. Ingen av valpene økte like mye som foregående dager den dagen. Det var heller ikke uventet. Vi måtte redusere fórmengden til Bella og gi henne diettfór for å få bukt med diareen hennes. Det ga seg utslag i redusert melkeproduksjon. Lille Lilla fikk derfor litt geitemelk etter veiing. Det gjorde susen. Hun kastet seg med fornyet iver over pattene. Når så magen til Bella stabiliserte seg og vi økte formengden og gikk tilbake til vanlig valpefor skjøt vekta i været igjen, også på lille Lilla. Det viser diagrammet under.

Det er også godt for Bella at magen er bedre. Hun sover godt med valpene om natten. Om dagen tar hun seg nå tid til å være med oss. I går fikk hun en kort sykkeltur sammen med Lara, ilagt litt apportering. Akkurat nå sover hun under skrivebordet, mens det kommer godlyder fra valpekassa. Livet er fredelig og godt nå.

Utvikling

Jeg har fått spørsmål om valpenes personlighet har begynt å vise seg. Tja, det er jo tidlig, men vi ser jo noe. Bulldoser grønn liker å klatre på toppen av haugen, eller bore seg på tvers for å finne de bakerste pattene, høna i kurven – rød er smart og finner fram til pattene på undersiden av Bella, mens de andre kjemper om de som er lettest tilgjengelig. Minstemann er god til å holde på plassen sin, selv om storebrødrene presser på. Orange er ikke størst i vekt, men er svært kompakt og virker sterk, han finner seg gjerne en plass under railene på kanten av kassen. Lilla får mye kjærlighet om dagen og ser ut til å trives godt med å bli kost med. Hun liker å ligge i klynge med de andre. Blå er ivrig etter å prøve bakbeina sine og begynner å bli god til å gå. Alle valpene har nå begynt å bevege seg på alle fire fremfor å åle rundt. Litt vaklende innimellom – og utrolig sjarmerende!

Bella virker nå trygg i morsrollen, men passer godt på så ingen av de andre av husets hunder våger seg inn på valperommet. Det er derfor godt det er flere i huset her nå, så de andre hundene slipper å være alene hele tiden.

I løpet av neste uke blir nok valpene enda sterkere til å gå, men det vil nok gå enda en uke for de begynner å høre. Øynene vil nok først åpne seg etter uke 4.

Hvilket navn skal vi velge?

Ettersom forvert Kristin er direktør for Norsk barnebokinstitutt har jeg tenkt at tema denne gangen kan være fra det norske barnebokuniverset. Akkurat nå er det Kardemommeby som er tema. Kanskje vi har røverne Kasper, Jesper og Jonatan peker seg ut, samt Politimester Bastian og Tobias i tårnet? Og ikke minst lille Camomilla? Om det blir det og hvem som eventuelt blir hvem gjenstår å finne ut av.

One comment

Comments are closed.