Valpelek – uke 6

I sin 6. uke har valpene virkelig oppdaget hvor morsomt det er å leke. Både med hverandre og med ulike leker.

Perly kom innom for å snakke valper, ettersom hun har et kull på gang. Jammen hadde hun ikke meg seg leker til valpene. De store var vel så begeistret, men skulle det være noe igjen til valpene måtte de (altså lekene) ryddes unna. Valpene fikk kose seg med skilpadden mens Bella var ute på tur. Litt stor å bære foreløpig, men verdt et forsøk.

Valpene har kjørt bil for første gang, opp til treningsområde v/Fløytdammen. Der fikk de også sin første vannerfaring, utover plaskebaljen vi har her hjemme. De bekrefter mitt inntrykk av veltilpassede uredde valper som ikke er redd for vannet i seg selv, men som ikke helt er klar for sin første svømmetur enda. Det er som det skal være. Bilturen gikk også fint. Litt piping på veien opp, og veldig rolige valper i buret i bilen etter alle de nye erfaringene, mens jeg hadde ansvar for jakttrening for begynnerhunder. Valpene fikk en ny løpe- og lekerunde før vi dro derfra. Det var stille i bilen på veien hjem…

Valpene vokser for hver dag, matrasjonene må stadig økes. Bella serverer også noen måltider i ny og ne, men har ikke lenger stående bufè. Bella får fortsatt mat 4 ganger om dagen, sammen med valpene og er i fin form. 5 av 6 valper har bikket 6 kilo nå, og sistemann følger tett på og er den som prosentvis har lagt på seg mest. Jeg bruker fløyte når jeg skal gi dem mat. Når de hører fløyta kommer de løpende fra kriker og kroker. Alle valpekjøperne får meg seg sin egen fløyte. Klarer de å bruke fløyta i situasjoner de vet valpene kommer i starten, vil de ha et godt grunnlag for en solid innkalling.

Valpene er også mer aktive, og våkner lettere når det er aktivitet i huset. Når de er våkne får de bevege seg mye rundt i huset og i hagen. Akeleiene mine ved verandaen lever litt utsatt til dessverre. Heldigvis har de vært gjennom det før og klart seg, så det går nok bra denne gangen også.