Lekestue, uke 4

Denne uka har valpene utviklet seg med stormskritt. Små, skarpe tenner har kommet fram og sansene tas mere og mere i bruk. Vekta har rundet 3 kg og jeg har tatt i bruk bagasjevekta og et nett for å få veid valpene. Nøyaktigheten er ikke like god, men det viktigste er å følge med på at alle valpene legger på seg, noe de heldigvis gjør alle sammen. Valpene har nå mulighet til å gå ut av valperommet når jeg åpner opp for det. Artig å se hvordan de stadig utfordrer seg selv og tar nye områder i bruk. Nå har de også prøvd seg ute. Mamma Lara følger dem ut og kommer inn og henter etternølerne. Litt plagsomt synes nok hun det er når de prøver å henge seg fast i pattene hennes i stedet for å svare på hennes lekeinvitasjon.

Det er tydelig at hørselen nå er tatt i bruk. De reagerer godt på stemmen og kommer løpende når jeg inviterer til det. Dette bygger jeg videre på nå som de så smått har begynt å få litt hundemat. Da bruker jeg innkallingssignalet på fløyte for å bygge opp under seinere innkallingstrening. Foreløpig har de kun fått små smakebiter av Vom og hundemat – valpefor. Det faller tydeligvis i smak. Enda får de ikke spise seg mette, jeg vil ikke risikere magetrøbbel.

Vår andre hund, Mea, en vorsteh på 14 år har så smått begynt å nærme seg valpene med litt forsiktig snusing når valpene er ute å går.

Klørne vokser og må klippes ofte. Vi har også så smått begynt å trene valpene på å bli håndtert mens de står på bordet. Men mest av alt har vi mange gode kosestunder med de små Hjerte.

Kullet er registrert i NKK med følgende navn:

  • Curlygames Abraxas – sort hann
  • Curlygames Singing Winds – brun hann
  • Curlygames El Nicoya – brun hann
  • Curlygames Mothers Daughter – brun tispe
  • Curlygames Black Magic Woman – svart tispe
  • Curlygames Gypsy Queen – svart tispe