Oppvåkning, uke 3

Da er det bare å slå fast, enda en uke har gått. Tida går fort. Valpene veier nå nesten 2 kg. Når jeg ser på bildene fra de første dagene og i dag er det helt utrolig hvordan de har utviklet seg. I løpet av uka har valpene åpnet øynene og synet er under utvikling. Ørene er i ferd med å åpne seg slik at den sansen også kan tas i bruk. Stemmen må også prøves, hele repertoaret fra  skriking, hyling, piping, knurring og bjeffing er tatt i bruk. De har begynt å leke med hverandre og med meg.

Nå har jeg lagt teppet slik at det dekker halve kassa og har lagt avis på resten. Men må innrømme at valpene ikke helt har tatt poenget med det enda.  Klørne vokser seg skarpe og må klippes. Jeg tar det pent, med en og en klo innimellom, mens valpen er i det trøtte hjørnet. De må venne seg til dette, som til alt annet.

Hver dag får valpene en liten tur ut av valpekassa en og en. Både for kos og for å kunne utforske omgivelsene litt på egen hånd. Lara følger med, men tar det lungnt. Jeg tror hun også liker å se de stabbe seg av gårde på mer eller mindre usikre bein.

To ganger har de fått ormekur. Bedre respons fikk jeg da jeg lot de få slikke litt på litt ordentlig mat. Ser ikke ut som de trenger lang tilvenning for å like smaken på mat. Kommer til å introdusere mat smått om senn i løpet av kommende uke, slik at jeg kan starte litt tilleggsforing når de har blitt 4 uker. Da blir det kanskje ikke like populært å ha valpekassa i stua? 🙂

Now, the puppies has grown to about 2 kg and is about to wake up more and more. Ears and eyes are opening. The are starting to play with each other and explore the environment outside the litter box a little while each day. They like to be cuddled and lying in my lap.