Klubbmesterskap avd. Kongsvinger

Klubbmesterskap avd. Kongsvinger

Klubbmesterskap er god trening. I helga var det avd. Kongsvinger som arrangerte på Travbanen på Skarnes. Lara og Kivi debuterte i klasse II i lydighet, en avgjørelse tatt på sparket, men som viste seg å være bra. Begge fikk samme poengsum 173,5 og ble nummer 2 i klassen. Gøy å se at grunnferdighetene er på plass, så får vi finslipe noen detaljer kanskje og våge å melde på en offisiell konkurranse?

Lara stilte i Ak på jaktprøven, lagt opp som en WT med en og en hund. Hun beviste sine evner som god markør i det vanskelige terrenget på travbanen. Dirigeringen satt også ganske bra og med 90 poeng vant hun klassen.

Kivi stilte opp i EK og gikk bra på de to første markeringspostene (2×20), dirigering over travbanen og helt over mot yttergjerde på andre siden gikk også rimelig bra (17).  Måtte fortelle henne to ganger at hun skulle ut av området vi var i og over travbanene, men når hun først tok det poenget fortsatte hun helt ut og søkte på signal og fant det hun skulle. Så var det igjen 2 markeringer, kastet etter hverandre og hvor vi skulle vente litt før vi sente. Kivi tok den lengst ute først og markerte flott (20 p), men den siste som forsvant inn i skogen måtte vi jobbe mye med.  Det som er interessant er at hun blir usikker og spørrende når jeg blåser nærsøksignal. Når jeg i stedet ropte «finne fugl» til henne, et signal jeg bruker i fritt søk fikk hun selvtilliten tilbake og søkte riktig sted å fant det hun skulle. Det må jeg ta med meg i videre trening for å finne en løsning på. Vi måtte nøye oss med 12 poeng på den posten, men 89 poeng holdt til seier i dag.

Må innrømme at jeg synes det er morsomt med curly på topp i AK og EK og at vi også kom på pallen i lydighet.

Lara er stolt. Kirsti og Snow ser også fornøyde ut.
Kivi gjorde jobben. Vera og Sami og Kirsti og Swim med henholdsvis 2. og 3. plass. Takk til dommer Berit Lund.