KM Svenska curlyklubben

KM Svenska curlyklubben

Curlyklubben i Sverige er raus med premier.

I helga var vi Forshaga på klubbmesterskapet til den Svenske curlyklubben. Vi kom fredag kveld mens de andre var i ferd med å avslutte sporprøven. Lørdag var det offisiell jaktprøve med bare curlyer. Det var kaldt, men fint vær.Bengt Gustafsson var dommer.  Jeg tror det var hele 7 curlyer i nybegynnerklassen.  Det ble delt ut 2 tredjepremier og en første premie.  Den gikk til Agnes Søderquist med Aristocurl’s Obi Van – Stickan på deres aller første jaktprøve. Det var en fryd å se de jobbe. Jeg håper alle som var med fikk blod på tann. Noen må trene litt mer med vilt, mens andre må jobbe med lydigheten.  I åpen klasse var det 4 hunder, i tillegg til Kivi var det Tiina med Caballus Iron Lion – Teddy, Titti med Aristocurl’s Jonna og Aristocurl’s Oxana – Dolly, datter av Teddy og Jonna.  Kivi gikk i par med Dolly. Kivi startet med en dirigering med skudd, oppover over et hogstfelt. Hun løp litt mot venstre noe alle hundene gjorde. Min teori er at de fulgte kruttrøyken i starten. Men hun tok seg inn og løp til riktig område men litt for langt. Jeg kalte henne litt tilbake og da plukket hun anda fint. Dolly fikk en dobbeltmarkering på motsatt hold, også det i et hogsfelt. Deretter gikk vi ned mot feltet som var i et noe eldre hogstfelt med bjørkeoppslag og ned mot vannkanten i «vasset» som svenskene sier. Kivi tok feltet først og plukket inn alt viltet – kanin, kråke og ender, 6 i alt. Så gikk vi helt ned mot vannet. Dolly skulle dirigeres over vannet, ca 40 meter der det lå noen ender på andre siden, mens Kivi fikk en dobbeltmarkering. Deretter byttet vi. Kivi løste dobbeltmarkeringen bra, dirigeringen løste hun også bra med noen få «ut» fra meg på veien. Oppgavene på vannet ble litt for vanskelig for Dolly, som akkurat har rykket opp til AK, men viljen sto det ikke på!  Så gikk vi opp igjen til feltet der Dolly gjorde et flott søk med stor fart og iver. Deretter gikk vi opp til starten der Kivi fikk dobbeltmarkeringen og Dolly tok dirigeringen.  Kivi ble klubbmester i jakt med 1. AK og en flott kritikk, med Dolly og Jonna på plassene bak. Teddy jobbet også bra, men var litt uheldig med en and på vanndirigeringen. Om kvelden var det fellesmiddag, deretter premieutdeling og hygge i peisestua. Sambo ble klubbmester i spor og søster Kivi i jakt. Gøy!

Det var fristende å bli sittende lenger lørdagskvelden, men søndag  var det først klubbmesterskap i rallylydighet (uoffisielt) og deretter to offisielle RL prøver for alle raser.  Kivi ble klubbmester  også i Rally og Lara kom på pallen med 3. Plass og 91 poeng i den første av de to offisielle  RL konkurransene. Kivi og Lara har nå to beståtte RL nybegynner hver seg og mangler bare en til før de kan rykke opp til neste klasse. Spørs om vi ikke må begynne å trene litt. Eller, det er vel helst jeg som må trenes. Fradragene kom av førerfeil, så her må det jobbes med konsentrasjon og koordinasjon :).

Jeg er imponert over hva den svenske curlyklubben får til og utrolig glad for å kunne få være med og oppleve dette! Tusen takk!

To trøtte hunder nå.

 

%d bloggere liker dette: