Utstilling Letohallen

Nylig var Vårin, Heti og Kivi på retrieverutstilling i Leto-hallen. Dette var Vårins første utstilling. Det var derfor med stor glede Liv Turid, forvert for Vårin, og jeg kunne konstatere at Vårin tok atmosfæren i hallen med stor sinnsro. Det var godt, ettersom det var mye venting før det var curlyene sin tur i ringen.  Ventetiden ble benyttet til litt stå-trening med Vårin. Hun responderer bra på klikker og forsto ganske raskt at nå var det stå som ble belønnet. Hun skjønte også at ved å flytte bakbeina litt bakover kom klikket kjapt.

Etter utallige kaffekopper og tissepauser var det endelig vår tur.  Vårin løp fint rundt i ringen, litt hopping og dansing ble det, men dommeren fikk sett og dannet seg et inntrykk. Vårin lot seg også fint undersøke og beføle av dagens hyggelige dommer Monica Anderson. Sto pent gjorde hun også. Belønningen var en fin kritikk og en BIR valp rosett.

Så var det bare å løpe ut av ringen med Vårin, og inn med Heti  som var alene i unghundklassen. Heti er heller ikke dreven i ringen, men hun løp som en drøm og står naturlig i fin posisjon. Dommeren likte tydeligvis hva hun så, og Heti ble belønnet med Excellent og en CK. Det betyr at hun var kvalifisert til å være med i konkurransen om å bli beste tispe.

Kivi var inne i brukshundklassen, relativt eller riktigere – helt nedrøytet, men hun fikk Excellent, noe som var dagens mål.

Etter at alle klasser var bedømt skulle det avgjøres hvem som skulle bli beste tispe og best i rasen. Det var ingen hanhunder påmeldt. Kivi fikk ikke CK og var dermed ikke med i den konkurransen og jeg kunne konsentrere meg om Heti. Hun har et godt steg og stolt holdning, noe dommer satte pris på. Heti slo både åpenklasse hunden og championathunden og  ble BIR med Cert.

Med disse resultatene ble konklusjonen at de tre hundene fra Curlygames skulle delta i 4 finaler. Vårin i valpefinalen, Kivi i brukshundfinalen og Heti i unghundsfinalen og selve hovedfinalen.  I finalene var det Heti som gjorde det best i unghundfinalen med en BIS-3 unghund. Det var dagens prikk over i-en.

Takk til Liv Turid som hyggelig reisefølge og til Naomi som lånte ut Heti.