Kivi på Working Test

I forvisning om at Lara fortsatt viste framgang og Frida var hjemme og passet valper deltok Kivi og jeg på Workingtesten til retrieverklubben mandag.  Her kommer en gjennomgang av postene.

Vi startet på post nummer 9. Her var oppgaven å dirigere hunden oppover en bakke med åpen buskvegetasjon bestående av småbjørk. Det hang to plastbånd på linje foran oss, den ene bak den andre, ved hver av dem lå en dummy.  Ikke spør meg om avstand, men det var ikke alt for langt ut. Vi fikk beskjed om at den første skulle inn først.  Jeg sendte Kivi ut og heldigvis løp hun rett ut, stoppet på fløyte, nærsøk og dummy opp og inn. Fin avlevering og utsending på neste. Når hun passerte stedet der den forrige lå trykket jeg på med et ut og hun fortsatte, så så jeg at hun begynte å se mot høyre, da trykket jeg på med et ut til når hun så rett fram og heldigvis holdt hun retningen. Så var det nærsøk og leting, så fant hun den nesten med en gang. På den posten fikk vi 17 poeng. Vi mistet tre poeng på at jeg trykket på med utkommando og at jeg måtte justere retningen en gang på nærsøket lengst ute. Men alt i alt synes jeg hun løste det fint. Etterpå har jeg tenkt at det egentlig var en fin oppgave for Kivi. Her var det ingen synlige målbilder hun kunne finne på å lage seg selv, og da ble det lettere for henne å løpe rett ut. Det skal jeg ta med meg i videre trening!

Post nummer 10 var en dobbeltmarkering. Den første havnet på linje ganske langt foran hunden i litt høytt gress, den andre havnet ned en grusskråning ganske langt framme og ned til høyre for oss. Jeg lot henne velge selv, og hun tok den sist kastete ned bakken først, den fant hun omtrent med en gang og var raskt tilbake. Så sendte jeg henne på den foran også, og markerte med armen retningen. Hun løp rett ut og plukket den på direkten. Det er jeg sjeleglad for, jeg hadde ingen holdepunkter for hvor den lå i gresset.  På den posten fikk vi 20 poeng, og kunne oppsummere at starten var god. Så gikk vi til post 6 og 7 som var en dobbelpost. Der hadde det hopet seg opp med folk og vi måtte vente og vente. Så fikk vi beskjed om at vi måtte gå til post 8 der det ikke var kø. Det var et stykke å gå, og vi gikk rett inn på posten når vi kom fram.

Post 8 var en enkeltmarkering på langt hold. Dummyen falt rett innenfor et tett bjørkekratt, før det var det grasmark. Kivi gikk på kommando rett ut å plukket dummyen, så der hentet vi nye 20 poeng.   Så var det å gå tilbake til post 6 og 7. Jeg benyttet sjansen til å gi Kivi en dukkert på veien. Etter litt mer venting fikk vi komme inn på posten. Oppgaven var først en dirigering, så en dobbeltmarkering.

Hunden skulle dirigeres over en grasslette mot en steinhaug som lå mellom to grushauger. Avstanden er jeg ikke sikker på. Kanskje 20 – 30 meter? Når jeg sendte Kivi mente jeg hun hadde snute og blikk i riktig retning, men allikevel skjente hun ut mot grushaugen til høyre. En klassisk Kivi variant med å velge målbilde selv. Jeg måtte blåse noen ganger for å få henne ut og til venstre bak steinene og jeg visste vi mistet mye poeng på denne oppgaven.

Så var det dobbeltmarkeringen til slutt.  Det skulle gå en markering til venstre over graset og inn mot en skogkant på høyre hånd, deretter en til venstre bak en lang, lav grushaug.  Når første kastet kom ble dummyen hengene i et tre.  Øvelsen ble avsbrutt og vi snudde ryggen til skytteren og sto litt med ryggen til, før vi igjen ble henvist til standplass. Så kom kastet som landet, etter min oppfatning relativt enkelt rett før skogkanten, men litt bakenfor der første dummy ble kastet. Det andre kastet gikk som planlagt bak haugen. Jeg lot Kivi velge selv denne gangen og hun løp mot den som ble kastet først. Der stoppet hun for tidlig og søkte rundt og brukte tid før hun søkte seg bakover. Når jeg sendte på den andre gjorde jeg som på forrige dobbeltmarkering og viste retningen med armen før jeg sendte. Den plukket hun fint. Men tempoet på denne dobbeltposten var litt lavere enn på de andre postene.  Hun mistet 5 poeng på dirigeringen og 5 poeng på dobbeltmarkeringen og endte da på totalt 87 pong.  Jeg ble litt skuffa, vi lå så godt ann før denne dobbeltposten. Men egentlig var jeg jo superfornøyd med hva Kivi hadde fått til. Det er bare det at konkurransehodet mitt vil så gjerne at en curly skal være på premielista og vis hva rasen er god for.  I ettertid har jeg tenkt på at Kivi kanskje lette etter den dummyen som ble hengende i treet og at det var derfor hun ikke gikk helt ut med en gang. Men uansett var tempoet litt dårligere på denne posten. Mulig det var fordi hun var litt usikker på oppgaven, eller fordi det hadde blitt mye venting. Det er sånn jeg kan spekulere på videre og legge opp treningen deretter.

Heldigvis viste det seg at poengene allikevel holdt til premie. Kivi ble ropt opp som 4. vinner og hevdet seg med det godt i konkurransen med de andre retrieverrasene.  Kivi fikk blant annet en fruktkurv med litt ekstra oppi til både hund og fører, gitt av Nina Jørgensen Tollergrenda. Kivi fikk også premie som beste curly sammenlagt på utstilling og WT. Kanskje ingen stor overraskelse, men premien var uansett like kjærkommen. Takk skal du ha Birgit.

Med det var et svært vellykket pinsearrangement over. Stor takk til Trond Olav Berg, Embrik og Elmer Cyvin som bemannet posten raserådet hadde fått i oppgave å dekke.  Jeg er imponert over innsatsen som ligger til grunn for et slikt arrangement, både av sentral jakt- og utstillingskomitee, men ikke minst til avdeling Kongsvinger som var teknisk arrangør og sto for kioskdrifta hele helga. Det er godt vi har kioskgeneral Geir 🙂

Her ser du alle resultatene fra Workingtesten , inkludert Dual Purpose. Jeg merker meg selvfølgelig at Kivi hadde høyest poengsum av alle DP vinnerne 😉 .

 

 

One comment

Comments are closed.