Backamo dag 2

Vi startet dagen med enkelt nærsøk. Skjøt og kastet baller i høyt gras. Plukket opp ballene etterhver så det bare lå igjen to. Satt hunden i området. Blåste nærsøkssignal fra ca 5 meter.

Så sendte vi inn i område  fra ca 30 meter. Deretter doblet vi avstanden og la på et nytt område 90 grader til venstre. Sendte dit først, deretter til det gamle forbi der vi sendte fra runden før. Neste steg var et nytt område så hundene måtte løpe gjennom område 2 ca 60 -70 meter ut. Så satt vi dette sammen i neste runde med dirigering til og nærsøk i begge områdene.

Til slutt før lønsj fikk de to blinde dirigeringer til samme område ved vannet de var i går.

Etter lunsj var hensikten å bygge opp til morgendagens walkup. Først fikk hver hun en enkelmarkering på lang avstand. Deretter jobbet vi to og to. En fikk gå på en markering -en ball skutt ut med dummyskyter. Den andre ble sendt på dirigering (med skudd) der de hentet markeringen i sted. Så byttet vi på og gjorde motsatt. Så gikk vi på linje alle sammen,og det ble skutt rett ut til venstre for oss. Før det ble skutt ropte Danny «bird behind» slik at vi fikk øvd oss på å snu med hundene mens de holdt fokus på skudd og nedslag.  Til slutt gikk vi ned til vannet. Hundene fikk hver sin engelkmarkering skuu ut over vannet med skjult nedslag. De måtte gjennom et stykke på land og gjennom siv før de så dummyen.

Kivi har fungert veldig bra i dag også. Hun hoppet litt fram de første gangene når det ble skutt. Passe heit. Hun var også litt treg på sidedirigering jeg måtte ty til på dirigeringen. Ellers har hun fått bygd på seg masse selvtillitt, og jeg er veldig fornøyd så langt.