Sommercamp på Backamo

Ferien starter med sommercampen til Meneo hundeskole. Trening hver dag fra søndag til og med tirsdag. Hjemreise onsdag. Med hvalpepass og Larapass var turen kommet for å vie Kivi all oppmerksomhet under oppsyn og veiledning av Danny Frazer.

Vi ankom lørdag kveld og rakk og føle stemningen under VM kampen Sverige -Tyskland. Synd ikke dommeren blåste av litt før.

Mandag morgen var vi i gang. Først fikk alle en enkel dobbelmarkering der først kastede skulle inn først. Dette for at Danny skulle bli kjent med hundene. Neste oppgave var å gå opp en bane for dirigering, en og en sammen med hunden, plassere ut en dummy, deretter fotgående tilbake for så å sende. Underveis ble vi forklart viktigheten av å ikke være «sloppy’, selv om det er enkelt. Det er nå vi etablerer rutiner og vaner.

Neste steg var å sette en dummy til nærmere, slik at en ble satt der de var først og en nærmere oss. Etter å ha hentet den nærmeste først fikk vi i oppgave å rope «ut» rett før der den første lå for å få hunden til å løpe over vitringen og videre ut.

Neste runde jobbet vi også en og en. Hunden ble med ut og vi satte ut dummyen (på høykant) og skjøt et skudd. Når vi var tilbake kom det en markering til venstre for oss. Så vendte vi opp og sendte på dirigeringen, så markeringen.

Tanken bak opplegget er å bygge steg for steg og gradvis øke vanskelighetsgraden og bygge rutine. Vi får tips og råd for detaljer rundt hvordan vi liner opp og sender, og mye god info.

Ved vannet fikk de først en markering og deretter en blind omtrent på samme sted. Avstanden fra der vi sto til vannkanten var ca 60 meter. Vi fikk beskjed om å pushe ut her også på dirigeringen ettersom det er svært nyttig at hunden kan det konseptet og fordi vi vil de skal lykkes. Kivi satte stor pris på å få jobbe i vannet. I dag har det vært varmt!.

Etter lunsj var det dirigering til 4 godt synlige  dummyer på linje foran hunden. Så skulle vi vinkle opp og plukke en og en fra venstre mot høyre. Vi jobbet en og en.   Så ble det satt opp et gjerde som hundene først fikk hoppe over. Deretter synlig dirigering en og en hund ble sendt på. Kivi hopper med bakbeina under seg. Det er nok ikke så lurt. På vei tilbake med dummyen hang bakbeinet fast og hun slo en kolbøtte mens hun hylte. Hun fikk derfor straks en enkel markering over. Det så ikke ut som hun skadet seg og hun hoppet greit over igjen.

For å bygge videre flyttet vi oss enda lenger bak så avstanden ble riktig lang. Da sto Danny og skjøt mot de utplasserte dummyene mellom hver hund og vi sto på linje alle sammen. Jeg var spent på Kivi men hun bar ingen preg av kolbøtten og løp fint ut.  Vi fikk også her beskjed om å bruke kommando /pushe ut både før gjerde og rett etterpå. Dette fordi hunden virkelig forstå dette den dagen du trenger det.

Til avslutnin gikk vi til bake til vannet. Gjorde det samme som forrige gang, men la på enda litt avstand.

Oppsummert har det vært en riktig fin dag. Kivi har jobbet bra hele veien mef bra tempo og god selvtillit. Det har alle hundene på gruppa gjort så progresjonen var bra og dagen innholdsrik.