Tur i skogen

Fridagen startet vi med en tidlig tur i skogen. Det var gøy, Lara og jeg foran og valpene løpende bak. En liten granbuske var særdeles spennende. Det er gøy å se hvordan Lara forholder seg til valpene. Stopper de opp tar hun seg en sving bakover og får dem med seg. Sender på dagen fikk vi hyggelig besøk av Ada Koller (oppdretter av curly) og de kommende eiere til lille gul, som vi heretter kaller Dovre.

Tida går fort. Nå er valpene i sin sjuende uke. Det er vanlig å levere valpene når de er 8 uker. Det er de i pinsen. Flere ledende hundetrene, blant annet Turid Rugås, mener imidlertid det er bedre å levere valpene ved seinere, fra 9 -10 ukers alder. Det har sammenheng med hundens utvikling.  Jeg lar det bli opp til valpekjøperne, men ser gjerne at de venter litt med å hente dem. I mellomtiden er det en selvfølge at de får god sosial stimulans.

To day the puppies have been on a walk in the forest. Later on vi had visitors of future owner of the yellow male.

Soon the puppies are 7 weeks. In Norway it is usual to deliver puppies at 8 week.  Several leading dog experts advice to wait until the puppies are 9 – 10 weeks. I will let the buyers decide, but I would like to keep the puppies a little more than 8 weeks. It has to do with the dog’sdevelopment. Many puppies have a period where things are more frightening about 8 weeks of age. If the puppies stays with us I will give them a proper amont of sosial stimlation.