Kivi sin debut i åpen klasse, jaktprøve

Jaktprøven, arrangert av retrieverklubben i Kongsvinger og omegn startet med snø og vind, siste helga i april.  Heldigvis letnet været og ut på dagen ble det riktig så fint. 

Vi gikk i par med Vera Verlo og Isak. Det var fint for oss, Kivi er vant med å trene med dem. Først gikk vi fotgående et stykke før første markering. Kivi løp litt for langt og jeg brukte fløyta for å kalle henne litt tilbake. På søkssignalet responderte hun fint og plukket opp anda og bar den raskt og pent hjem i hånda mi.  Den neste markeringen hentet hun også greit, men løp litt langt der også, men søkte fort hjemover og fant anda som hadde havnet i en bekk.  På feltet gikk hun godt, dekket hele området og vel så det. Hun kom litt langt på den ene siden, hun reagert fint på fløyta og trakk tilbake i feltet. Men da stoppet hun opp og så på meg, litt usikker på om det var det jeg vill. Men når hun hørte at jeg sa «finn fugl» gjorde hun et nytt godt slag og plukket med seg den siste fuglen.  Til slutt var det en dirigering tilbake mot der vi startet, på siden av stien vi gikk inn. Kivi gikk fint ut i god fart, men litt til høyre for linja jeg mente jeg hadde pekt. Men på stoppsignalet reagerte hun fint og gikk til rette hold på sidedirigeringa. Kaninen kom også fint i hånd.

Under hele prøven gikk hun fint fot, rolig og oppmerksom. Men på den andre markeringen når makker sente hunden hoppet hun litt fram, så hun satt litt foran meg. Da ble jeg litt nervøs, men resten av prøven fulgte hun fint.  Spenningen var stor under gjennomgangen. Dommer Asbjørn Kristiansen leste opp de som fikk 2. premie og så var det oss. Han nevnte at markeringsarbeidet var litt upresist, og også framhoppet til Kivi. Deretter sa han at Kivi  viste at hun er en god jakthund som løste alle oppgavene sine bra og at det holdt til første! Gjett om jeg ble glad!!

Gøy var det også at flere av klubbens medlemmer gjorde det bra. Vera fikk første med Sami, Vidar og Julie fikk første og Aud Grete/Ace og Berit Lund/Mims fikk 2. premie. Berit jublet like mye som meg over premiegraden siden 2. AK holder til internasjonalt CACIB.

Takk til klubben og dommer Asbjørn Kristiansen!