På kurs med Asbjørn Kristiansen

Som oppkjøring til prøvesesongen deltok Kivi og jeg på kurs med Asbjørn Kristiansen. Alltid like hyggelig.  Terping på detaljer med god begrunnelse på hvorfor det lønner seg å gjøre slik og ikke sånn. God variasjon i øvelsene med fokus på å bygge sikkerhet hos hunden og tillit mellom hund og fører. Alt foregår vennlig og rolig. Når i tillegg Asbjørn stiller opp hele batteriet med dummykastere blir det fart på sakene. 

Dersom hunden mislykkes på en dirigering eller markering fikk vi anbefaling om heller løpe ut og vise hunden, fremfor å kalle hjem eller blåse hunden ihjel. På den måten bygger vi tillit – hunden ser at vi vet, og hunden slipper følelsen av å ha gjort galt. Det er ingen tvil om at dette virker bra på Kivi som så gjerne vil få til det jeg ber henne om. 

Men det kanskje viktigste, er å hele tiden ha flere dummyer/oppgaver i sving, så hunden har et valg. Det skaper ro og konsentrasjon om oppgaven. Så er førers oppgave å gjøre det veldig tydelig for hunden hvilken av oppgavene den skal løse.