Lara ser ut til å være over kneika. Hurra!

Dagen startet som alle dagene denne uka, med en tur til dyrlegen. Jeg var skikkelig spent. Nå måtte blodprøvene vise bedring! Valpene og Lara inn i bilen. Kivi tok jeg også med i tilfelle det skulle bli snakk om blodoverføring.

Lara gikk hjemmevant inn til dyrlegen. Valpene var ikke like fornøyde i boksen sin, men med kos og beroligende lyder roet de seg også mens vi ventet.  Veterinær Bjarne registrerte fornøyd at temperaturen nå var nede på 38, 5. Da har i hvert fall antibiotaken hatt effekt på infeksjonen. Slimhinnene var fortsatt svært bleke, men væskebalansen var bra. Så var det tid for blodprøvetaking, svært spennende å vente på resultatene!

Heldigvis viste prøvene at hematokritverdiene hadde gått opp fra 12,1 % mandag og 12, 5 % tirsdag til 16 % i dag.  Fortsatt er verdiene svært lave, men det er svært positivt at de har økt. Jeg har lest meg til at verdiene hos hund vanligvis ligger mellom 35 – 55% og dit er det jo et stykke.

Formen til Lara er fortsatt dårlig, men oppadgående. Vi ble enige om å holde den høye dosen hun får med cortison fram til fredag. Da blir det ny test og en  vurdering av om hun skal fortsette på antibiotika og om cortisondosen skal trappes ned.  Jo kortere valpene blir utsatt for medisiner gjennom morsmelka jo bedre.  Jeg har derfor startet så vidt med å la valpene får smake på valpeforet til Vom og hundemat. Da ble de  ivrige gitt!  Men de fikk nøye seg med en liten smak, dette trapper vi opp gradvis. Vil jo ikke at de skal få vondt i magen heller.

Nå ser vi fram til en rolig 17. mai og ny fremgang fredag!

Nå venter vi spent på resultatene.
Mens valpene slapper av hos mor.
Det gjelder å finne den beste plassen.
Valper i favnen.