CWS 2014 Working Test

Tirsdag var det om mulig enda varmere og det lå an til å bli en utfordrende working test. Jeg valgte i utgangspunktet å følge åpenklasse hundene rundt på de 4 postene. Første post var markering med skjult landing. I utgangspunktet kanskje ikke så vanskelig, men sikten var dårlig og skogen relativt tett. Loa klarte oppgaven men måtte ta omtak på dummyen og ble trukket for dette. Rhino løste posten greit. Aristocurls Jolanda (Jonna) til Titti Ericson var veldig klar for oppgaven, dessverre litt for klar. Hun løp etter noen meter, før dommeren hadde gitt klarsignal. Selv om Titti fikk stoppet henne uten problemer var løpet kjørt og det ble 0 poeng på denne posten. Tipper Titti fortsatt tenker på dette, for resten av postene var Jonna veldig god og hun hadde vunnet istedenfor å få en fjerdeplass om dette ikke hadde skjedd.

Vi beveget oss fra skogen over til beitemark. Der skulle det sendes på dirigering til en skjult dummy ca 25 meter ute. Skytteren fyrte av et skudd mot en jordhaug mot venstre i vinkel for hunden. Deretter skulle hund og fører følge etter dommeren for så å dreie 90 grader mot der dummyen lå. I begynnerklassen var avstanden kortere enn i åpen klasse, men allikevel en utfordring.  Mange hunder strevde på denne posten. Rhino trengte lite hjelp og fikk 20 poeng på denne posten. Loa klarte også oppgaven fint.

Første post etter lunsj var heldigvis en vannmarkering. Både åpen og begynnerklassen hadde en enkelmarkering, som ble kastet fra en brygge. I utgangspunktet virket dette svært enkelt, men med den skarpe sola som ble reflektert i småbølgen og strømmen som dro med seg dummyen var det utfordrende nok for mange av hundene.  Av de hundene jeg så vil jeg også fremheve Caballus Waterproof med Kati Heiskanen og Rhino og Jonna som alle var sikkerheten selv. Loa klarte også oppgaven, men hun tok seg likegodt et bad etter at dummyen var avlevert.  Dommeren satte nok ikke like stor pris på dette som Loa og det ble noen poeng i trekk.

Caballus Waterproof og Kati Heskinen

Prøven ble avsluttet på beitemarken med en liten walkup. Man skulle følge etter skytter til det kom et skudd, og det ble kastet en dummy i 90 graders vinkel fra hundens retning. Hunden måtte over en grøft, gjennom et gjerde og opp en bakke. Dummyen lå i høyt gras bestående av brennesle og ryllik. Dette ble banen for Loa, hun ville ikke inn å hente dummyen i neslene. Rhino fikk sirklet inn dummyen med hjelp fra Sarah og plukket den fint opp – og spyttet den ut igjen på vei tilbake. Det så ut som han brant seg i munnen. Han plukket den raskt opp igjen, men måtte tåle en del trekk i poeng på denne posten. Jonna klarte oppgaven i fin stil, og fikk 19 av 20 poeng her.

På vei opp i brenneslefeltet

Ved premieutdelingen ble det klart at Rhino vant med 20, 19, 20 og 7 poeng. På andre plass kom Caballus Waterproof, eid av Kati Keiskanen. Tredjeplassen gikk til Cimramin Himouimari til Aija Ryyppö.