CWS 2014 Field Qualification Test

Kvalifikasjonsprøven i Finland er langt mer omfattende enn i Norge og er med vilt, vanligvis måker og kråker. Først skulle hundene hente en måke i vann på kort hold (ca 5 meter). Deretter skulle det hentes en måke som ble kastet fra båt, ca 25 – 30 meter ut. Både Rhino og Loa, Laras søster løste denne oppgaven med letthet, sammen med de mange av hundene.  Da fikk de gå videre til neste oppgave som var fritt søk etter kråker på et område i skogen på ca 50×50 meter, hvor hunden store deler var skjult for fører. Hundene skulle søke selvstendig i feltet, men når hunden hadde plukket opp en fugl var det greit å rope på hunden. Feltet slo ut veldig mange hunder, noen plukket ikke fuglene lengst ut, de fleste søkte ikke selvstendig nok. Igjen klarte Loa og Rhino seg bra og fikk gå videre til siste del.

Loa, Laras søster på kvalifiseringsprøven. I Danmark brukes ikke måker, så Loa har ikke fått trent mye på dette.

De hundene som hadde kvalifisert seg til siste del, 1 hund før lunsj og 4 hunder etter, fikk i oppgave å gå et kaninspor selvstendig og bringe tilbake kaninen i enden.  Sporet var ca 80 meter langt og ble lagt nytt for hver hund i åpen skog slik at det var mulig å følge hundene. Første mann ut i den siste gruppen var Roghyeds Poseidon (Bruicer) til Hannie Warendorf. Han tok opp sporet og fulgte på bra, men ga seg rett før han fant kaninen og gikk ikke ut igjen, selv om han fikk flere forsøk. Deretter var det Loas tur. Hun er viltsporchampion og skulle ikke ha problemer med denne øvelsen. Det hadde hun heller ikke. Hun gikk rett på, fulgte sporet og kom stolt tilbake med en kjempekanin.. Det var også gøy å se Juhellus Tar Flame i aksjon. De var gode i alle kvalifiseringsprøvens deler.  Til slutt var det Rhinos tur. Det hadde vært en svært lang dag og enda varmere enn gårsdagen, men Rhino virket helt uberørt. Han gjorde jobben sin, gikk rett på og kom tilbake med kanin og det finske championatet til Sarah. Dagens største smil var et faktum.

Det ble seint den dagen, og det var varmt og i lunsjpausen var det godt å hive seg ut i de finske fjorder for et deilig bad med hundene.

Rhino kommer med kaninen og med det også det finske championatet