CWS 2014 – Club Championship Show

Tiden er inne til å oppsummere sommerens høydepunkt på hundefronten i sommer; Curly World seminar 2014. Hvert 4. år samles curlyentusiaster fra hele verden for å bygge nettverk, se hverandres hunder, konkurrere og hygge seg. Årets seminar ble arrangert i Tuorlo, en liten by rett ved Turku/Åbo på sørvestkysten av Finland.

Jeg traff Lena Gottfridsson i Helsinki (oppdretteren til Lara) og sammen kom vi oss fram til Hostal Tuorla på lørdagskvelden. Vi kom for seint til å oppleve 100 meter sprint med curly og selve åpningsseremonien. Kvelden ble i stedet brukt til å hilse på kjentfolk.

Søndag var det utstilling som sto på programmet og aldri har jeg sett så mange curlyer på et sted. Det var 123 påmeldte! I valpeklassen var det tre valper etter Rhino og Juhellus Pretty Flame. Alle fikk god kritikk og ble plassert. Tispevalpen Juhellus Unified flame ble beste valp.  I brukshundklassen ble Rhino plassert som nr  2 av hannhundene. Han er harmonisk og godt bygd med gode vinkler selv om han ikke er av de største.

Rhino

Beste hund ble Roughyeds Poseidon, en sort hanhund eid av Hannie Warendorf i Nederland. Han ble også beste utenlandske hund og beste sorte hund.

Roughyeds Poseidon

Beste tispe ble Caballus Electric Slam, en åpen klasse hund som slo ut alle championtispene.  Unghunden Myosotisis Miss Greyling ble nest beste tispe. Hun ble også beste brune hund i den uformelle konkurransen.  Hele dagen var det mellom 28 og 30 varmegrader, og varmere skulle det bli utover uka. Dommeren, Kathryn Cowsert fra USA, viste stayeregenskapen. Hun holdt ut i varmen og var like hyggelig og grundig hele dagen. Når hun bedømte hundene la hun mindre vekt på størrelsen enn på hundens kvaliteter ellers. Det er ingen tvil om at det er kvalitet på de hundene som ble framhevet.

På kvelden var det festmiddag i telt på fotballbanen, loddtrekning og anledning til å bli bedre kjent.

Mandagen startet med presentasjon fra de ulike landene på programmet.  Jeg var spesielt interessert i presentasjonen fra Sveits ettersom lille Magic har flyttet dit. Der ser ut som raseentusiastene i Sveits har godt samhold og støtter opp om Magic sine eieres nystartede kennel – Curly of Blueway. Noen land har egne raseklubber, mens andre er under en annen raseklubb som for eksempel rasklubben for Flatcoated retriever som Sveits. Vi i Norge er litt annerledes organisert ettersom alle retrieverrasene har felles raseklubb med et avlsråd for hver rase. Jeg synes vi har en god løsning bare vi i raserådet blir sterke nok til å få enda mer fart i arbeidet vårt. Noen av presentasjonene ble utsatt ettersom alle var ivrig etter å følge med på den finske kvalifiseringsprøven. Den er en forutsetning for å oppnå championattittelen. Jeg gledet meg til endelig å få se Rhino i aksjon og var spent på om han skulle klare prøven. Gjorde han det ville han bli Finsk champion ettersom han fikk Certet på en utstilling i Finland rett før seminaret.