Besøk hos dyrlegen

I dag har valpene hatt en spennende dag, jeg og forsåvidt. Alle valpene har gjort mange ting for første gang. Ettersom det er viktig for en valpekjøper at valpen er fri for EIC (Exercise Induced collapse) besluttet jeg å teste hele kullet. Så er det gjort en gang for alle. Det innebar en tur til dyrlegen – en kjøretur på en halvtime. Alle valpene ble plassert i en kasse som jeg holdt på fanget mens Jan kjørte. De var ikke veldig fornøyd med å holde seg i kassen, men ingen ble kvalme på turen tross mange svinger og teleløsning. Vel framme fikk de utforske undersøkelsesrommet før de tisset og la seg til å sove. En og en fikk det først chipen på plass. Nålen er tykk og alle unntatt lille Peli (grønn) skrek litt når den kom på plass. Deretter ble det tatt svaberprøve, en i hvert kinn. Takk til Anicura Eidsvoll for tålmodighet, nøyaktighet og romslighet. Det ble en del tisseflekker….

Alt i alt tok hele seansen 1,5 time. Det er godt å se hvor trygge valpene er og hvordan de slår seg til ro i nye omgivelser. Det er også hyggelig å se hvordan de reagerer positivt på kos og på stemmen. De roet seg fort i armkroken mens dyrlegen gjorde sitt.

På veien hjem fikk de sitte i buret bak i bilen. Nå roet de seg med en gang. Bare lille Heti (lilla) våknet og ville ut av buret. De andre sov hele veien.

Jeg hadde grudd meg for både kjøreturen og for chippinga, men det gikk over all forventning. Nå er det å vente spent på resultatene både for EIC og GSD (Glykogen storage desease). Begge sykdommene har enkel ressesiv nedarving. De vil enten være fri eller bærere. Er de bærere må de, om det skulle bli aktuelt, kun pares med individer som er fri for å være sikre på at ingen av avkommet skal bli affisert.

Vel hjemme var gjensynsgleden stor og det ble tid til både lek og kos før de sovnet som en stein og det har de gjort hele kvelden.

The puppies have been chipped and tested for EIC and GSD. They did very well!