Lara på jaktprøve – åpen klasse

I dag tok jeg litt fra fra jobben og gikk en bevegelig jaktprøve med Lara. En strek i regningen for arrangøren NRK Avd. Kongsvinger at det kom så mye snø, men det gikk lell :). 

Prøven startet med et felt. Jeg sendte Lara først. Makker stakk og forstyrret Lara. Jeg fikk kalle henne hjem og sende henne på nytt. Feltet var på andre siden av en grøft i terreng med pisk og kratt, men oversiktlig. Hun plukket en kanin, men før hun fant den sto hun og snuste et annet sted. Der lå det jo en kanin der også som hun plukket opp neste gang hun ble sendt. Hadde jeg bare vært sikker på at det var noe der og blåst henne hjem første gangen. Bra hun plukket den rett opp andre gang, men der røk det nok en premiegrad. 

Etterpå var det den dobbeltmarkering på linje i en tettvokst øy på jordet i skrått hellende terreng. Lara skulle sendes først og skulle hente den første nærmeste. Det løste hun greit. Makker hentet så greit den som lå lenger ned. Deretter skulle makker hente den første og Lara den andre. Makker hentet den lengst ute, så Lara fikk igjen hente den nærmeste. Lara er ikke dum og hadde peilet seg inn på den som lå lengst bort – hun kunne ikke se at makker allerede hadde hentet den. Men jeg stoppet henne og blåste henne litt hjemover og viste med tegn og fløyte at hun skulle søke til siden. Da gikk det greit.

Neste oppgave var slik at det ble skutt og kastet en and rett fram, men  hunden skulle sendes på en dirigering etter utlagt vilt i rett vinkel til venste for kastet. Relativt overkommelig. Makker fikk dirigeringen, mens Lara hentet markeringen greit.  Vi gikk litt videre nedover jordet og fikk i oppgave å dirigere på skrått til høyre i jordekanten der det skulle ligge fugl. Lara løp først rett fram, nedover jordet og jeg mått bruke noen fløyt og tegn for å få henne i riktig retning. Var nok litt slurvete når jeg sendte. Hun fant fuglen med en gang og kom fint tilbake og avleverte som alltid veldig bra. Makker fikk samme oppgave. Så fikk Lara dirigeringen og makker kastet tilsvarende det som skjedd før dirigeringen i jordekanten.  Deretter gikk vi litt oppover jordet. Det kom skudd og kast bak oss så vi måtte snu oss raskt og sørge for at hunden fikk mulighet til å oppfatte situasjonen. Det løste begge hundene veldig bra. Og det var vel det Det holdt til en 2. premie for vår del. Det som trakk ned var første kaninen og hun kunne også vært litt mer spontan i opptakene ellers. Ellers løste hun alle oppgavene. I dag var farten også bra, så da kan jeg vel ikke være annet enn fornøyd 🙂