Backamo 2019

I år var vi igjen heldig og fikk plass på Meneo hundeskole sin sommercamp på Backamo.  Stedet er Backamo Läger, en nedlagt millitærplass ikke langt fra Uddevalla.  Et perfekt område for hundetrening. Variert terreng, skog, gras, høyt gras, bakker og vann. Også hyggelig plass å bo med sosialt fellesskap om kvelden. Når du så føyer til gode instruktører og flinke hunder blir det perfekt start på ferien!

Backamo leirplassqaz
Mathuset, gruppene bytter på å ta en tørn på kjøkkenet.

I år var Kivi og jeg i gruppen AK/EK med danske Kristian Bredahl Olesen. Vi var 8 ekvipasjer, og en relativt homogen gruppe som nylig var blitt kvalifisert for EK. Første dag ble det jobbe enkeltvis med en og en hund med dirigering til minneområder. Første oppgave var å legge en dummy ved punkt A, for deretter å få fot i en linje til punkt B hvor vi la ned  to dummyer. Så gikk vi til punkt C der vi så sendte hunden i en rett linje til første dummy vi hadde lagt ned. Så sendte vi til hunden til det første stedet en gang til, men vinklet så hunden til høyre for å hente dummy nummer 2. Så skulle den siste hentes ved å sende på skrått til den siste dummyen ved punkt B. Tilbakemeldingen vi fikk var at jeg måtte være gladere og rose hunden mer. Det var en god påminnelse. Det er fort gjort både for hund og eier å bli litt avdempet på kurs.

I neste økt jobbet vi enkeltvis i en stor firkant med gode avstander som involverte stopp og ut kommando, rettelinjer og sidedirigeringer. Øvelsen inkluderte også en markering sendt via en Bumperboy som havnet diagonalt uten for firkanten og i god avstand fra der vi sto. Kivi var flink på dirigeringen, men markerte ikke godt nok. Vi snakket litt om hvordan man skal trene opp selvstendigheten i søket og fikk bekreftet at det under trening er lurt å ikke blåse, men la hunden jobbe selvstendig. Stopper hunden opp å spør er det lurt å vente med å blåse til hunden er i arbeid igjen. Passer den da markeringsområdet kan man legge på nærsøkessignalet for å støtte hunden.

Til slutt trente vi stoppsignal i skogen. Han kastet en markering som hunden hentet. Mens hunder var på vei ut smøg han ut en ball. Så fikk hunden en ny markering. På veien ut blåste vi stopp og nærsøk. Når hunden kom inn med ballen fikk den så hente den andre markeringen. På kvelden var det dummykasting og okseriding og feiring av midtsommer sammen med en svensk gruppe som drev med cowboyriding.

Lørdag trente vi walkup med økende vanskelighetsgrad. Fører på enden av linjala ut en ball som hunden så for deretter og gå over til motsatt enda av linja. Deretter ble det kastet to markering. Hundene på hver ende ble etter tur sendt langs linja for å hente ballen. Så fikk nr. 2 på hver ende av linja hente hver sin markering. Vanskelighetsgraden ble økt ved at markeringenen kom nærmere, deretter i kryss og så med en hvit sokk på for å øke drakraften mot markering framfor dirigering. I tillegg ble etterhvert ballen lagt ned uten at hunden så det.

Mens vi venter på tur

Etter lunsj var vi ved vannet. Det ble kastet en markering på vann. Hunden ble sendt, men skulle stoppes like før vannkanten og sendes i nærsøk. Når ballen var funnet i nærsøket og levert fikk de så hente markeringen i vannet.  Neste øvelse handlet om å svømme langs land og med god lengde på markeringen. Det ble kastet en dummy ut fra land. Hunden ble sendt, og rett før hunden tok dummyen kom det et nytt kast lenger ut.  Om kvelden var det grilling, eggeløp m.m.

Seriøst eggeløp med kinderegg med inkludert bygging av figurer.

Lara

Søndag jobbet vi blant annet med spring over gjerde og markeringer på laange avstander.  Kristian satte gjerde opp i en firkant. Først fikk de en enkelt markering inne i firkanten for at hunden skulle hoppe gjerde. Deretter gikk vi ut fra gjerde i god avstand. Markering gikk med dummykaster. På vei ut for å hente markeringen måtte de hoppe over gjerdet to ganger på vei ut og to ganger på vei tilbake.  Kivi hoppet gjerde i god stil, så har vi også trent på en del på det. Vi vekslet også med å sende på dirigering til et lite skogholt til høyre for linja ned til gjerde og markeringene. I denne økta jobbet vi to og to. Til slutt skulle vi sende forbi dirigeringsområdet til en markering som ble skutt ut av en bumperboy på noe jeg vil si var en veldig lang avstand.  Dette brukte vi resten av dagen på, ettersom de aller fleste hundene slet med avstanden.  Lara fikk også prøve seg på den lange og hun klarte faktisk å markere bra. Ellers fikk ikke Lara gå på kurs, men hun fikk være med ut på de fleste øktene. Når vi jobbet enkeltvis fikk jeg også trent henne litt ved siden av, og det gjorde vi jo de fleste øktene.

I tillegg til god trening ble jeg også kjent med nye hyggelige mennesker. Nå er planene klare for utveksling av akeleiefrø med Hanne fra Kongsberg. Mulig det også blir en trening med Beril på Spjærøy i ferien :).

Takk til Meneo for bra opplegg og takk til Kristian for mange gode øvelser og gode tanker om hvordan trene hunden for å bygge hundens selvtillitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *