Zarla en stjerne i rallylydighet

Ingelise og Zarla kvalifiserte seg i år til det danske mesterskapet i rallylydighet i øvet klasse. Man opptjener poeng til kvalifisering gjennom å gjøre det godt på de rallylydighetsstevner gjennom året som gir poeng til DM. Det danske mesterskapet ble i år avholdt 6 september i Århus. Først er det en kvalifiseringsrunde der de 20 ekvipasjene som har oppnådd høyest poengsum gjennom året går en bane. De 10 beste går så en finalerunde, der de får med seg poeng fra den innledende runden. Hele 3 curlyer var kvalifisert. I tillegg til Zarla (Curlygames Glittertind) var Gatling (KC Tai Toakarau Bakongo) og Loa (Curly cottage Loa), Lara sin søster. Gatling og Loa går i championklassen, og kvalifiserte seg dessverre ikke til finalen. Det gjorde derimot Ingelise og Zarla, og ikke bare kvalifiserte de seg – de gikk hen og ble 2. vinner!

Her er Zarla i finalen

Nest etter det danske mesterskapet er finalen i Årets hund den største begivenheten innen rallylydighet i Danmark. Man kvalifiserer seg til finalen gjennom 12 konkurranser fordelt gjennom året og det er kun de 10 beste teamene (15 i championklassen) som blir invitert. Curlygames Glittertind – Zarla var kvalifisert i Øvet, KC tai tokerau Bakongo – Gatling og Curly Cottage Loa, Lara sin søster i championklassen. Finalen gikk Lørdag. Zarla gikk en flott bane til 98,5 poeng, og jammen havnet hun pallen igjen, denne gang på 3. plass. Gatling gikk også godt, til 96,5 poeng og en 7. plass. Loa havnet litt lenger bak på resultatlista, de mistet mye poeng på grunn av en misforståelse og en dobbeltkommando, ellers gikk hun også strålende glad med fullt fokus på Janne. Utrolig gøy med en curly på pallen og hele 3 i finalen. Flott reklame for rasen! Stor takk til Ingelise som får fram det beste i Zarla.