Workingtest – Brahe Trolleborg, Fyn, 2017

En deilig ferie i Danmark ble avsluttet med deltagelse på WT på Fyn. Janne med Loa (Curly Cottage Loa) og jeg med Kivi (Curlygames Gypsy Queen) og Lara (Curly Cottage Lara) var alle påmeldt i åpen klasse. Været var fint, litt vind og lettere overskyet. Fasaner løp rundt på veien inn mot parkering. Nervene var litt på høytkant. Første gang på WT i Danmark og alle virket lukket inne i seg selv og veldig seriøse. Godt å ha Janne å prate med.

  1. post var en lang enkelt markering over vann. Hverken skytter eller kaster kunne sees. Dummyen landet i utkanten av sivbeltet ved land på andre siden og drev inn i sivkanten. Lara og Loa trengte hjelp for å finne dummyen i sivet, det trekker poeng. Kivi var en av to hunder som hentet 20 poeng på denne posten.
  2. post var en dobbeltmarkering over et stykke åpent mark, steiner og brennesle med fotgående. Lara og Kivi gikk fint ved fot. Lara rotet litt for å finne nummer 2, mens Kivi løste det greit. Fristelsen ble for stor for Loa når det smalt og hun gikk ved fot, så da ble det en knalling og null poeng. Svært ergerlig ettersom hun ellers lå ann til å bestå testen.
  3. post var dirigering og nærsøk i en tett skog, der linjen hunden skulle følge lå mellom to vannhull. Avstanden var ikke veldig lang med posten var krevende. Kom hunden ut av linjen forsvant den ut av syne og vannet trakk også. Alle tre klarte denne oppgaven, skjønt med litt varierende poeng.
  4. post gikk to og to hunder sammen. Det ble kastet en dobbeltmarkering i skog til venstre for førere og hunder mens fører og hunder beveget seg oppover. . Kastene var lave og vanskelig å få med seg både for hund og fører. Lara gikk i par med Loa. Hundene byttet på hvem som hentet først og sist, andre runde gikk fra en annen vinkel. Alle tre løste dette. Men de trengte litt hjelp til å snevre inn søket.
  5. post var en fortsettelse av post 4 med en dirigering opp på en haug der vegen opp gikk gjennom brennesle. Loa og Lara trakk godt utenom brennesle og måtte litt omstendelig dirigeres opp. Der mistet hun mange poeng. Kivi løp også skrått til venstre, men nå hadde jeg litt mer is i magen og ventet til hun kom på siden av haugen og blåste sidetegn så hun kom seg opp å fant dummyen uten for mye mas.

Etter prøven følte jeg at vi hadde mistet for mange poeng, men var fornøyd med at Kivi hadde nok poeng til å bestå prøven. Lara og Loa hadde hatt en god opplevelse og de viste mye godt arbeid og ikke minst at det er dette de er skapt for og elsker over alt. Men, ettersom vi etter hvert fikk høre at mange hadde feilt og var ute steg spenningen. Ved oppropet ble nummer 7, nummer 6 osv til nummer 3 ropt opp med lavere poengsum enn Kivi og stor var gleden når Kivi ble ropt opp som 2. vinner i sin første WT i Danmark i åpen klasse. Kivi fikk 82 poeng, 2 poeng bak førstevinner. Fine premier ble det og den første smørkniven fra DKK kom i hus. Ekstra festlig ble det med følgende sidekommentar; «Hva, en curly? «. Så fikk vi vist den dagen også at curlyen duger!

Her er prøveresultatene

Kivi 2. vinner WT Åpen DK. Foto Janne Hjort
Takk til Janne for deilig ferie og gode treningsopplevelser