Litt om helgas trening

Endelig en helg uten mye på tapetet. I tillegg var det fint vær, så det ble to fine treningsøkter med hundene. Lørdag la jeg opp et søk inne i en gammel tomt med et falleferdig hus. Masse tett bringebærkjerr, grøfter og grantrær. Tanken var å sende på rettet feltsøk, dvs et søk som starter et godt stykke fra der vi sto. Når jeg sendte holdt jeg armen høyt oppe for at de skulle forstå at de måtte ut. Ettersom de hadde sett jeg hadde rotet der inne gikk det greit.  Jeg hadde lagt ned noen dummyer som de ikke hadde sett, så mens den ene hunden jobbet på feltet fikk den andre først en apport som ikke skulle hente inn og en dirigering til, som de ikke hadde sett, deretter skulle apporten inn.   Tilslutt fikk de noen lange dirigeringer hver til nederst i jordet med blant annet en kanindummy som veier litt.   Vi trente i et kjent område, så da gikk det greit med skjulte dirigeringer.

I dag gikk vi over jordet videre opp i skogen. Der fikk vi trent noen dirigeringer over et hinder av kvister og kratt. Så la jeg ut noen små dummyer i et område med bringebærkjerr mens hundene var ute å løp. Da fikk vi også trent søk med lavt signal som betyr at de skal søke med en gang.  Deretter sendte jeg Kivi ned til Kaninen som jeg hadde lagt ut der vi gikk inn i skogen. Den er jeg rimelig sikker på at hun ikke så, og vi gikk en bue så hun ikke skulle følge sporene mine. Men kanskje hun så den allikevel? Hun løp hvert fall rett fram – og der var det jammen et gjerde jeg ikke hadde sett. Hun hoppet elegant over og forsvant nedover i skogen. Hun stoppet på signal og søkte der jeg så. Stor var gleden da hun kom i full fart tilbake og igjen hoppet elegant over gjerdet, denne gangen med en svær kanindummy. Synd jeg ikke hadde kamera klart.

%d bloggere liker dette: