Kulteen Winchestersuperspeed

Ykä, the father to be, brukes i praktisk jakt, både som støtende og apporterende hund

Mange seine kvelder har gått med til å sjekke aktuelle hanhunder til Kivi. Jammen godt det er stor åpenhet inn rasen internasjonalt og gode databaser å hente informasjon fra.  Målet var å finne en hanhund som kan bidra til å fremme rasens jaktegenskaper, uten å gå på bekostning av helse og gemytt samtidig som hunden helst burde ha et godt eksteriør.  Ingen lett oppgave ettersom det ikke er mange hunder som brukes i praktisk jakt eller deltar på jaktprøver.  Jeg har spurt mange etter informasjon og alle har vært villig til å dele. Takk til dere og stor takk til Janne som tålmodig har vært med meg på jakten og vært en god diskusjonspartner.

Valget har falt på Kulteen Winchestersuperspeed.  Han er sønn av Aristocurl’s Ginza og Brio Wynn Gauge Gambler. Ginza er nå 9 år og går i eliteklassen på retrieverjaktprøver. Ginza har mange gode hunder bak seg, f.eks. Ringlets Vanquishing Gale som var internasjonal utstillingschampion OG jaktchampion. Ginza har også norske aner som kan føres helt tilbake til Arch, min yndlingscurly i ungdommen.  Gauge har Master Hunt hjemme i USAog er etter Sun Devil Dreaming of Chantico. Chant som hun kalles er den første curlytispe som oppnådde både et AKC  Championchip og en AKC Master Hunter tittel.

Ykä beskrives som en hengiven lydig hund som er lett å leve med. Han har mye «will to please» og god fart. Han har et godt temperament og er ikke kranglete med andre hanhunder. De som eier han har to småjenter som elsker han og han elsker dem og vennene deres. Han har tre cert i Finland og mangler kvalifikasjonsprøven for å få utstillingschampionatet. Det bør være innen rekkevidde.

Jeg forventer lettlærte valper med mye arbeidsvilje som også kan hevde seg i utstillingsringen.

Valpeplaner