Hundens dag

Hundens dag

Etter en lang periode med intenst fokus på jobb, kom en etterlengtet fridag. Nå skulle hundene stå i fokus!

Dagens opplevelser startet med at jeg hentet 90 pakker med godbiter (alpha spirit) jeg vet hundene elsker. så tok vi turen til Stall torefjell. Der har de et stort hestesvømmebasseng som også leies ut til hundesvømming. Den turen kan vi takke Curlygames Heti og Naomi for. Hun ble best i rasen på utstillingen i januar i år. En av premiene var to gratisturer i svømmebassenget.

Selve bassenget er formet som en lang bue med en sirkel på midten. Først var det obligatorisk dusj og sjamponering av hundene. Nytt siden sist var et praktisk hundebadekar. Deilig å slippe å stå krokbøyd. Selve hallen er stor, og hundene løp rundt mens de ventet på tur i badekaret. Når alle var rene gikk jeg langs bassenget og kastet noen dummyer ut. Så sendte jeg av gårde en og en. Mira ville først løpe rundt, men da fikk hun et kast nærmere la hun på svøm og var med på leken. Det ble mange fine apporter og mye glede i løpet av de 45 minutter vi hadde til disposisjon. Når tiden var i ferd med å renne ut, var det på nytt inn i dusjen og en omgang med håndkle. Lara fikk også en runde med hårføneren. Det tror jeg faktisk hun likte.

Da jeg var ferdig og klar til å gå, ropte jeg på Mira. Hun sto inne på betongøya inne i sirkelen i bassenget. Jeg ropte på henne, men i stedet for å løpe over gangbrua som jeg forventet, bestemte hun seg for at hun ville klare å hoppe over bassenget. Det gikk dårlig. Hun havnet pladask i vannet og strevde litt med å skjønne hvilken vei hun skulle svømme for å finne utgangen. Mens vi holdt på med det kom det plutselig en hest inn i hallen. Da var det litt kaos. Men eier tok det på strak arm og fortalte at hunden var helt rolig med hunder. Det stemte heldigvis. Selv med Mira under buken leet han ikke på et øre. Mira har vært nysgjerrig på hester helt siden i sommer da hestene beitet på andre siden av gjerdet. Nå fikk hun erfare at det ikke var noe skummelt. En fin erfaring.

Hallen er stor og fin. Den er fullt utstyrt med agilityutstyr, men har ikke rallylydighetsutstyr.
Det kan se ut som Mira er utslitt, men som vanlig er det nesens hennes som arbeider for fullt.

Neste post på programmet var rallylydighetstrening i Himles hundehall på Eidsvoll verk. Dette er en ny hall som sto klar til bruk i november. Der har vi kjøpt en fritreningsplass for vinterhalvåret. Ved døra inn er det et lite inngjerdet område. Der fikk de vente mens jeg jobbet med en og en. Jeg startet med Mira med plattform for å trene inn sitt på avstand. Hun startet bra, men så tok snusingen overhånd. Så hun fikk en pause mens jeg trente først med Lara og så med Kivi. De er alltid klare, uansett omgivelser. Vi fikk trent litt på øvelser vi ikke helt har på plass. Særlig høyreføring og snurr uten store håndbevegelser. Kivi girer seg veldig opp når vi går, så med henne jobbet jeg også med belønning i transportstrekkene. Det er særlig når hun skal rygge vekk fra meg det kommer et bjeff.

Mira ville gjerne være med, så når det ble hennes tur var hun litt mer fokusert. Men hun ble fortsatt forstyrret av luktene og påvirket av vinden som rusket i hallen. Vi startet derfor helt grunnleggende med kontakt og belønning med klikk og godbit. Men fortsatt var hun ikke helt med. Her måtte tas grep. Jeg bestemte meg for høyne belønningskvaliteten med ball og mye stemme. Når hun kom inn med ballen fikk hun en ny ball, deretter overgang til avlevering i sitt foran, inn på plass – ett skritt og ny hurrabelønning. Det hjalp på motivasjonen, så jeg holdt meg mest til det i hennes økt. Jeg vil jo at hun skal vise samme glede som Kivi og Lara når hun får muligheten til å jobbe og da må motivasjonen på plass. Hun var jo sikkert litt sliten etter svømminga også, så ingen vits i å legge lista for høyt.

Nå ligger alle tre i en krøll, godt fornøyde med dagen. Jammen deilig med en fridag!