Fortsatt et stykke igjen.

Fortsatt et stykke igjen.

Søndag var det tidlig opp og på’an igjen. På dagens prøve var terrenget selve golfbanen med omgivelser. Vi var satt opp i første trio. Himmelen var blå og lufta skarp og nervene var bitte litt bedre enn dagen før. Vi gikk igjen tre og tre fra område til område.  Vi startet med et skudd inn mot et søksområde rett fram ca 80 meter ut. Hundene skulle dirigeres inn i skogholtet, der de skulle hente to dummyer hver. Men etter skuddet og før hunden ble sendt, ble det nok et skudd og kast av markering oppe i lia. Dummyen landet skjult på en hylle, ute av synet for hunden. Hund nummer 1  startet med å sende hunden på markeringen. Hund nummer 2  til et nærsøksområde 10 -15 m ut og hund nummer 3, Kivi, skulle ut i dirigeringsområdet. Kivi løp ut, men opp mot markeringsområde, så jeg måtte jobbe litt for å få henne ut i skogen. Gang nummer to løp hun litt for langt andre veien og jeg måtte sende henne sidelengs inn i området, men da gikk det tross alt lettere enn første gang. Markeringen løste hun forholdsvis greit og nærsøket fint.

Post 1. Søksområdet var ved høyre rosa prikk, markeringen til venstre.

Så gikk vi fot opp en bratt bakke. Der var det en dirigering opp en knaus langs med skogkanten. Kivi trenge hjelp på veien, men hørte på signalene.  Etterpå var det en dobbeltmarkering andre veien. Den første dummyen landet i krattskogen nedenfor oss, den andre forbi krattskogen og opp en bakke.  Den første hentet Kivi fint, men andre gangen stoppen hun i krattet. Jeg håper at hun skulle løpe videre selv, ikke så jeg henne heller. Men etter en stund fikk jeg øye på henne og sendte videre ut. Da løp hun heldigvis opp og fant den. Men jeg forsto etterpå at jeg antagelig burde ha blåst mye raskere, men der og da synes jeg hun var flink :).

Så relativt fornøyd var jeg når vi gikk til det siste område. Det startet også fint. Kivi sin første oppgave var en markering som landet ikke så langt unna men i et tett buskas av bjørkeoppslag. Men Kivi markerte bra, løp rett på og fant det hun skulle. MEN neste oppgave ble helt feil. Jeg skulle sende Kivi skrått, over veien, over en dam og på land på andre siden. Jeg sendte for det første helt feil, så lot henne gå for langt ut av synet og prøvde å dirigere henne sidelengs med håp om at hun så meg. Men det Kivi gjorde var å løpe opp i forrige område der hun prøvde å finne noe som ikke var der. Hm. Kivi gjorde så godt hun kunne, det gjorde kanskje jeg også men det var slett ikke bra nok.

Selvtilliten var ikke helt på topp etter denne fadesen.  Heldigvis fikk jeg anledning til å gå som makkerhund i AK, ettersom de der går to og to og den sist startende trengte en hund å gå med. Det ble en skikkelig opptur. Kivi løste alle oppgavene med fart og iver. Tilslutt hjalp hun oss å tømme feltet. Like ivrig hele tiden. Det var godt å se. Det minnet meg på at Kivi blir stadig bedre, og at lista nå ligger langt høyere. Vi får bare fortsette å trene.

Jeg må legge til at det var en veldig hyggelig prøvehelg. Godt organisert og hyggelig. Takk til Osloavdelingen for et flott arrangement!