Travel innspurt

Forrige helg trasket vi i gatene i Roma mens datteren i huset tok hånd om hundene. Ikke lett å reise fra og godt å komme hjem igjen. Mens mannen i huset har brukt denne helga til å snekre valpekasse, har Lara og jeg vært på kurs med Michele Pouliot i helga. Utrolig lærerikt. Fredag var det foredrag. Første tema var Developing puppies for sport perfomance or service careers. Et høyst aktuelt tema om dagen  . Lørdag og søndag var det workshop, det vil si en kombinasjon av forelesning og praktiske øvelser. Veldig matnyttig, bokstavelig talt for Lara. Ikke noe problem med motivasjonen så lenge det vanker godbiter. Hun lærte å legge hodet på stolen. Så kan man jo spørre hva vi skal med det? Gjennom øvelsen lære jeg mye om timing og kriterier. Lara lærte å isloere hodebevegelsen fra øvrige bevegelser.

Vi trente også foransitt ved hjelp av plattform. Et nyttig hjelpemiddel jeg har vært svært nysgjerrig på. Plattformen hjelper bla. hunden til å få kontroll på alle bein og forståelse av posisjon. En annen øvelse var å rygge bakover. Da lærte vi gjennom praksis mer om å bruke omgivelsene til å sikre korrekt innlæring fra starten av. Vi begynte også å jobbe med bakbeinsbevegelser ved hjelp av plattform. Utrolig effektivt. Kirvil klarte i løpet av en økt å rygge opp på plattformen med bakbeina mens plattformen sto skrått opp mot veggen. Men den kanskje viktigste lærdommen var hvordan hun jobbet med hundens motivasjon i forhold til treningssituasjonen. Både gjennom ritualer før trening, ved pauser og ved hvordan hun håndterer situasjonen om hunden melder seg ut under økten.

Lara ligger nå og snorker mett og fornøyd, mens jeg har fått solid påfyll med kunnskap .

This weekend we has been at a workshop with Michele Pouliot and learned a lot. And – I could feel the puppies movement for the first time! Not many days left now before I can see them.