Jaktcup post 1, Oslo

På lørdag startet sesongen med Jaktcup i Osloavdelingen. Dagens tema var sitt og bli. Jeg var så heldig å få prøve meg som dommer for første gang. Det var litt nervepirrende, men dommerens favoritt var grei. Det var unge Malene med flaten Lyra. Gøy å se hvordan hun flott førte hunden fram til 18 av 20 poeng, uten å heve stemmen eller rykke i båndet.

Kivi i jordbærklassen

Kivi starter i år i Jordbærklassen. Dagens øvelse gikk ut på å følge meg ved fot mens dommeren først kastet en dummy rett ved oss så gikk vi oppover en bakke der Kivi skulle sitte og bli mens jeg fortsatte og la fra meg en dummy ca 5 meter foran Kivi. Så gikk jeg tilbake til hunden og så opp igjen alene for å hente dummyen mens Kivi ble igjen. Mens jeg hadde ryggen til kastet en medhjelper en dummy til venstre for Kivi. Så gikk jeg tilbake til Kivi og gikk ned igjen. Ingen sak for Kivi som er så stødig i sitt og bli og fotgående. Vi fikk med oss 20 poeng og de kan være gode å ha til øvelsene blir mer krevende.

Lara i molteklassen

I Molte gikk vi på linje i snøkavet. Ettersom jeg startet i første gruppe fikk vi tråkke opp spor i snøen, noe som ga et visst komisk skjær på øvelsen.  En og en hund ble sendt på skrå på tvers av linjen til en pinne ca 10 meter foran linjen. Utrolig nok gikk Lara denne gangen rett på. Hun fikk stoppsignal og sto fint og rolig når medhjelperen skjøt og kastet en dummy ca 10 meter til siden for hunden. Så kom det krevende for oss – innkalling hjem uten å plukke med seg dummyen. Jeg blåste innkallingsignal Lara begynte å komme men så kastet hun et blikk mot dummyen, da blåste jeg et stoppsignal innimellom innkallingssignal og hun tok poenget og kom hjem uten dummy. Litt kreativ blåsing gjorde susen.  Når alle hundene hadde gjort det samme satt vi hundene igjen i enden og førerne gikk opp til det stedet vi startet. Så skulle vi kalle en og en hund inn med fløyte. Ettersom jeg fikk kalle hjem først bød ikke det på noe problem, selv om hun fikk følge med flere hunder på veien. Ikke lett når alle bruker samme fløyter og signaler! Hun fikk 15 poeng i dag og var med det nest beste hund.