Hjelp til opplæring

Det hender jeg river meg i håret og strever med opplæringen av lille Kivi. Ikke så lett når mammaen hele tiden er der i hverdagssituasjonene jeg ønsker å utnytte.  Men på den annen side, det er utrolig mye Kivi lærer bare med å følge med Lara. Det fikk jeg virkelig se her om dagen.  På tur i skogen hadde jeg med noen dummyer. Jeg kastet to på linje. Kivi fikk hente den ene og Lara den andre. Hun lærer seg å vente og å sitte å se på at andre jobber. Det er greit nok.

Men deretter kastet jeg dummyene nedover en bakke, godt ute av synet og sendte begge to ut med søkskommando (Finne fuglen). Kivi fulgte selvfølgelig etter Lara. Lara kom først fram og plukket opp dummyen. Men i stedet for å returnere direkte til meg som hun alltid gjør, løp hun mot den andre dummyen. Hun viste selvfølgelig omtrent hvor den lå, hun hadde jo hørt den falle. Jeg ble redd for at hun hadde tenkt å ta med seg den også, eller bytte. Det trengte jeg ikke å være redd for, hun hadde andre planer. Hun løp forbi dummyen, med Kivi etter seg, så snudde hun igjen og løp tilbake mot dummyen og bremset opp litt før der den lå. Da fikk Kivi øye på dummyen og plukket den opp.  Begge to kom deretter stolt inn med hver sin apport.

Tilfeldig? Hm, jeg vet ikke. De er kloke disse hundeneKul