En dårlig dag på jobben

Lørdag var det klubbmesterskap i avd. Kongsvinger. Det gikk slett ikke så bra. Vi hadde alle tre en dårlig dag. Ettersom både Lara og Kivi skulle stille i eliteklassen trente vi litt på forhånd på jordet på andre siden. Først litt dirigering og utadsending, så noen lange dirigeringer. Begge to virket kvikke og fine. Men når vi skulle starte viste begge seg fra en helt annen side. Først ut var Kivi. Vi sto tre hunder på rekke. Først ble det kastet en dobbeltmarkering, relativt langt unna. Så ble det kastet en enkelt markering motsatt hold, over en skogtapp og ute av syne. Kivi skulle så hente dobbeltmarkering. Den første gikk tålelig greit, men den andre måtte jeg dirigere henne til. Farten var heller ikke noe å skryte av og hun var nølende i arbeidet sitt.  Når jeg i neste runde skulle sende henne på enkelt markeringen – som dog hadde ligget mens en annen hund hentet dobbeltmarkeringen, måtte det MYE dirigering til – hun ville et sted og jeg ville hun skulle et annet sted. Så viste det seg at dummyen lå et tredje sted. Når det var bragt klarhet i det gikk det fint å få dirigert Kivi ut.  Til slutt var det en lang dirigering over jordet og i skogholtet på andre siden. Der måtte det mye blåsing til.

Det ble mye blåsing!

Lara strevde mye på den første dobbeltmarkeringen. Det var akkurat som hun gikk i vranglås og ikke søkte ordentlig. Så vi ga opp den og ventet mens Vera og Sami hentete enkeltmarkeringen. Deretter sendte jeg Lara på nummer to av dobbeltmarkeringene. Det gikk litt bedre. Det gikk også bedre å sende Lara på den lange dirigeringen, men så viste jeg også at hun måtte lenger ut enn det jeg trodde når jeg sendte Kivi. 

Lara på vei ut, ser ut som fokus er bra.

Jeg har tenkt mye på hvorfor det gikk så dårlig. Kanskje det har noe med hvordan jeg oppførte meg? Kanskje jeg blåste annerledes i fløyten enn når vi trener? Kanskje jeg blåste for raskt og på den måten gjorde begge usikre?  Eller kanskje vi alle tre hadde en dårlig dag? Jeg får spekulere videre og legge opp noen enkle treninger for å sikre at selvtilliten er på plass hos alle tre :). 

Søndag gikk vi en fin tur i skogen. Glemt var gårsdagen og vi nøt solen.