Curlies on Wings Boniface – Boni

Stamtavle

Boni er født i Kiev, Ukraina hos oppdretter Iryna Dergunova i januar 2019. Deretter tilbrakte han valpe- og ungdomstida hos Aubrey LaCrosse i Wisconsin, USA før han satte kursen «hjem» til Danmark i august i fjor til Ingelise Koed i Århus. Opprinnelige var planen at han skulle komme i mars, men som følge av koronasituasjonen lot ikke dette seg gjøre før i august. Det var lange måneder å vente for Ingelise som gledet seg til å få Boni hjem.

Hos Aubrey har Boni fått det beste som kan tilbys av trening og sosialisering. Dette har gitt gode resultater og han har høstet mye ære, og ikke minst lært masse allerede. I USA oppnådde han i tillegg til å bli Amerikansk utstillingschapion tittelen Junior Hunter. Skal alle titlene med, har du rekken her: SHR – Started Hunting Retriever, US CH – USA/American Conformation Champion, BN – Beginner Novice (lydighet), RN – AKC Rally® Novice, JH – Junior Hunter, CGC – Canine Good Citizen, WC – Working Certificate, UWC – U. S. CCRCA Upland Working Certificate. I USA er det en jungel av titler. Her er titteloversikten for AKC – American Kennel Club. Canin Good Citizen er et treningsprogram bestående av 10 ferdigheter som fokuserer på god oppførsel og lydighet med en avsluttende test. Du kan lese mer om det her. De amerikanske jaktprøvene skiller seg litt fra de norske. Her kan du lese mer om dette.

I august 2020 kom Boni endelig hjem til Ingelise. Her bor han sammen sin far Gatling (KC tai tokerau Bakongo) og Zarla (Curlygames Glittertind, Lara sin datter). Han brukte ikke lang tid på å skli inn i flokken. Ingelise har brukt høsten godt og har lagt ned mye tid på å bli kjent med Boni og trene han til nye prøveformer og øvelser i Danmark. Boni har foreløpig deltatt i tre rallylydighetsprøver for begynner.. Først gangen etter bare få dager hos Ingelise oppnådde han 84 poeng, på de to siste fikk han henholdsvis 92 og 94 poeng. Ellers har det meste vært avlyst også i Danmark, så vi har fortsatt til gode å se han på jaktprøve og utstilling i Danmark.

Det som er helt sikkert er at Boni har et fantastisk gemytt. Tenk på alt han har opplevd. Han er svært stødig, bråker ikke med andre hunder og er vennlig og tillitsfull. Han leser andre hunder godt og gir gode signaler tilbake. Pelsen, poter og vinkler er gode, ryggen sterk. Han har en liten hvit flekk på brystet. Det er vanligvis ikke noe dommerne legger vekt på i utstillingsringen. Han har et deilig mildt uttrykk som reflekterer hans holdning til livet.