Årets curlytreff

eg prøver å rekapitulere litt av sommerens mange hundebegivenheter.  Et av høydepunktene var årets curlytreff.  Påmeldingen var litt dårligere enn i fjor, så det var med litt bange anelser jeg reiste nedover.  Men når jeg kom opp på Stikka og møtte de andre skjønte jeg raskt at dette ville bli suksess. Ekstra hyggelig var det at Anni og Dovre heiv seg rundt og ble med.

Guro fører saksa og pusser litt her og der. Særlig hals, hode og hale.

I løpet av kvelden ga Guro en innføring i klipp av curlypels. Dovre var fin fra før, men det var fortsatt rom for å ta mer. Halen skal ikke være for tjukk, halsen kan også fremheves ved å ta litt mer der. Etterpå ga Stein Feragen en engasjert innføing i utstillingsverdenen. Han viste også handling og ga oss tips. Et knep jeg plukket opp var hvordan flytte hundens forbein ved hjelp av hvor godbiten plasseres. Det var smart :).  En annen ting er hvordan du løper med hunden. Lange spenstige skritt gjør at også hunden strekker ut.  Vi fikk også tips om å holde utstillingsbåndet høyt oppe under ørene slik at hundene holder hodet høyt.   Det er viktig å ikke rykke i båndet når det legges så høyt opp. Det kan gjøre vondt for hunden. 

Kvelden ble avsluttet med grilling  før vi satte nesa ned mot campingen igjen.

Lørdagen startet med utstilling, og vi fikk prøvd i praksis det vi lærte om handling og vising av hund på fredagen. Dommer var Eirin Stenbro. Hun er under utdanning for også å bli godkjent for å dømme curly. En slik uoffisiell utstilling er veldig bra for nye dommere slik at de blir kjent med rasen. Guro var ringskriver for dagen. Beste valp ble Curly Cottage Serenity til Lena Gottfridsson. Sella som hun kalles var et riktig trivelig bekjentskap. Veldig hyggelig at Lena tok turen. Beste junior var Aristocurl’s Orlando, eller Leo som han kalles. Han er etter Caballus Iron Lion, eller Teddy som han kalles. Teddy er en svært vakker hanhund. Moren er Jonna, Aristocurl’s Jolanda. Hun har gode jaktegenskaper, og det blir spennene å se om Leo har de samme egenskapene. Sambo, Curlygames El Nicoya  (Dovre) ble best i åpen klasse.  Leo er godt utviklet for alderen og Eirin likte han best. Han vant dermed over Dovre og ble beste hanhund. Dovre var lett å gå med i ringen, og han viste seg fint. Eirin holdt åpen kritikk og forklarte hvorfor hun dømte som hun gjorde.  

I åpen klasse tisper ble Ringcurls Bella Lana den beste. Kivi ble beste (og eneste) hund i jaktklassen. Kivi strålte i ringen og sjarmerte dommeren med sin holdning. I championklassen var det Lara som ble best. Hun ble også beste tispe og også best i rasen. I tillegg fikk hun tittelen beste brune hund. Lana ble beste norskoppdrettede hund og slo Kivi der.

Etter en god lunsjpause i sommervarmen var det tid for hundesprint og lydighetstrening. Mange kjappe hunder var det. Best ble Laila med Emira.  Laila hadde også ansvaret for lydighetstreningen. Vi gikk gjennom hele programmet til bronsemerket, og smakte også litt på klasse 1 øvelser. Mange flinke hunder og fine tips å plukke opp. På kvelden var det grilling og hyggelig samvær på verandaen.

Siste dagen på curlytreffet var viet jakttrening og kvalifikasjonsprøve. Hver og en av hundene fikk prøve seg på noen apporteringsoppgaver. Alle markerte bra og kom rett hjem. Lille Sella tok seg noen runder, men så var hun i «den alderen».  De fleste hadde problemer med avleveringene. . Så da fokuserte vi på det. Å avlevere byttet betyr at det morsomme tar slutt. Et hovedpoeng er å ta i mot hunden når den kommer til oss med en dummy – ikke dummyen selv. Hunden skal ønske å komme til deg med dummyen neste gang også – og gangen etter det. Om hunden slipper dummyen blir det feil å rose hunden – da har den ikke lykkes. Men for all del – ikke kjeft på hunden. Ikke lag en konfliktsituasjon rundt dummyen. Ta bare dummyen opp og prøv igjen, eller få hunden til å gjøre det (men vær obs – noen hunder gjør det med vilje for å leke med dummyen). Når hunden holder den i munnen skal vi ikke være sparsom på rosen. Trene på å holde en dummy i munnen og avlevering kan vi trene i mange situasjoner, ikke bare etter et kast men også hjemme i stua. Lær også hunden at du kan ta i dummyen uten at den slipper.

Etter jakttreningen var det kvalifiseringsprøve. Birgit, Laila og Ada stilte. Siri gikk veldig fint fot og satt og ventet fint på innkalling. Men selve apporteringen gikke ikke som den skulle. Hun var nok preget av løpetiden. Birgit og Laila med Missi og Emira klarte imidlertid jobben, selv om avleveringen fortsatt var litt tvilsom. Den gleden de viste over å lykkes var meget smittsom. Gratulerer begge to! Takk også til Tore Johannessen for at han brukte søndagen på oss.

Missi og Emira besto kvalifiseringsprøven

Så var det etter hvert tid for å ta farvel. Takk til alle for en fantastisk helg!