Dagens trening oppsummert

Regnet er godt for noe. Snøen har nesten forsvunnet og det er fine muligheter for trening. I dag var vi 4 stykker med 6 hunder, som hadde avtalt å trene.

Vi startet med å stå på linje og se på, mens en labrador som snart skal starte i BK varmet opp med noen dummyer. Den ene dummyen i en dobbeltmarkering ble liggende igjen og Lara fikk gleden av å hente den. Dirigering på langt hold satt perfekt, med stoppsignal og sidedirigering. Skal se treningen i vinter gir resultater.

Deretter prøvde vi en øvelse jeg har lært av Elsa Blomster. En dirigeringsøvelse med forstyrrelser. Jeg la en synlig dummy som Lara fikk se. Gikk tilbake i linja. Brukte ballkasteren og kastet en ball på tvers av linja. Deretter gikk jeg tilbake til Lara og sendte henne på dirigering. Hun gikk rett ut – og vinklet ut og gikk rett etter ballen. Heldigvis kan jeg stoppe Lara lett, så hun kom tilbake uten ball og vi prøvde en gang til. Da gikk hun riktig – rett linje ut og opp i kvisthaugen der dummyen lå. Vi tok noen repetisjoner til med ball i varierende vinkel og varierende avstand. Nå hadde hun imidlertid tatt poenget og det gikk fint. Den siste tok vi på ca 100 m hold over bekk og kjerr med ball i relativt skrå vinkel. Det gikk superfint. Lara trenger slike øvelser ettersom hun har lett for å tolke hva jeg vil hun skal gjøre, til det hun har mest lyst til å gjøre og ikke dit jeg peker. Jeg ønsker å lære henne dette uten for mye roping og for mye feiling.

Deretter sto vi på linje og hundene fikk en dobbeltmarkering med dummykaster. Dummyen gikk over bekken, over jordet og i skogen på andre sida. Jeg er dårlig på å vurdere avstand, men det var vel mellom 70-120 meter.

Mens Lara fikk en liten pause i bilen la jeg ut et felt med 6 dummyer til henne i et terreng preget av kjerr og kratt. Den ene dummyen ble hengene oppe i noen kvister ca 1 meter over bakken.  Lara hentet de første 5 raskt og greit, inkludert den som hadde blitt hengende. Jeg har lagt merke til at hun av og til stopper og ser utover feltet. Det ser ut for meg som hun står og tenker seg litt om og skaper seg et overblikk over feltet. For når hun da fortsetter søket virker hun svært målbevisst og søker nytt terreng. Det er mulig jeg legger for mye i dette. Dessuten ser det jo ikke så bra ut for dommere som kanskje tolker dette som treghet.

Da hun skulle hente den siste dummyene var hun litt treg i starten. Jeg kalte henne inn igjen og roet litt ned. Da jeg sendte henne ut på nytt jobbet hun bra. Når jeg da fikk inn den siste fikk hun lov å gjøre det beste hun vet – å fange tennsiballen.

Deretter sto vi igjen på linje og hundene fikk hver sin enkel markering og dobbelmarkering på andre siden av bekken og jordet som sist, men denne gangen uten dummylauncher. Vidar var grei og kastet for oss. Lara bar preg av at hun begynte å bli sliten. Hun fikk ikke helt med seg den siste dummyen og måtte få litt hjelp av fløyte og dirigering. Da var det på tide å avslutte.

Tanken er å skifte mellom korte og lange økter. De korte for å sikre tempo og konsentrasjon, de lange for å øke utholdenheten. Det er lenge siden forrige lange økt, så hun fikk virkelig testet utholdenheten i dag!